En av de pojkar IndianChildren hjälper är Simon Murmu. Simon bor på det elevhem simon murmu vi sponsrar  i Pakur, och han kom dit för ungefär två år sedan. När han fortfarande bodde i sin by gick han inte regelbundet i skolan och hade svårt att hålla regelbundna måltider, vilket påverkade hans ork och hälsa negativt. Men sedan han kommit till elevhemmet har detta förändrats. Nu går han i skolan varje dag och får bra mat vid alla dagens måltider. Simon säger att förutom vännerna är maten det bästa med elevhemmet. Med rätt måltider vid rätt tidpunkt, säger han att han är gladare och har mycket mer energi!

Näringsrik mat, god hygien och vaccinationer är tre viktiga delar som påverkar barnens liv och hälsa på ett genomgripande sätt. Men det man inte alltid tänker på att en så enkel sak som ett par skor också gör det! När barnen springer barfota på gatorna och sopbergen får de ofta sår på fötterna. Såren är svårläkta i den fuktiga värmen och blir ofta infekterade. Därför kan ett par skor enkelt skydda barnen från detta.

Om du vill vara med och ge en gåva till skor till barnen är du varmt välkommen att Swisha gåvan till 900-1843 eller ge via hemsidan under Ge en gåva. Märk gärna gåvan ”Skor”.

Vi är så glada och tacksamma för att vi kan stå tillsammans i kampen för barnens framtid!