IC-Nytt_Subhoijit DasSubhojuits Das är en ung pojke från Kolkata. När han var fem år gammal fick han veta att han hade aortakoarktation, vilket innebär en förträngning i en del av aortan som gör att blodet får svårt att cirkulera. Denna koarktation orsakade också högt blodtryck. Även om många doktorer visste om hans hjärtproblem tog det lång tid innan han fick behandling, på grund av familjens ekonomiska situation.

När IndianChildren fick höra om familjens situation tog Jhuma och Hanna honom till Apollo sjukhus. Efter att han undersökts såg läkarna att han var i behov av en operation. Och det var tydligt att den här typen av operation, då man försöker klippa bort den trånga delen av aortan, var en mycket riskfylld operation. Det var särskilt problematiskt eftersom operationen kunde orsaka förlamning från höfterna och nedåt på grund av blodförlust, men å andra sidan riskerade han livet på grund av högt blodtryck om han inte genomgick operationen.

Föräldrarna valde att genomföra operationen och de uppmuntrades att be till Jesus, vilket uppenbarligen var deras enda hopp. De fick också veta vem Jesus är och att han kan ge liv in i vilken situation som helst. Hela familjen var väldigt nervös inför operationen och tidvis var spänningen mycket påtaglig. Under ett besök noterade Jhuma att pojken var orolig så hon satte honom försiktigt i sitt knä och berättade för honom om Jesus. Senare fick hon veta att han hade kunnat sova fridfullt efter deras samtal. Natten innan operationen, när han låg i sin säng, viskade han ”Jesus, Jesus”, till sin mammas förvåning. När hon frågade vad han höll på med svarade han: ”Jag gör som Jhuma lärt mig… jag ber till Jesus”. Många människor bad för honom och han var inkluderad i morgonbönen på IndianChildren.

Operationen genomfördes den 11 juni 2013. Läkarna berättade att de inte stötte på några svårigheter och att de risker som fanns inte inträffade. Det var en lyckad operation. Föräldrarna var verkligen överraskade och medgav att de hade bevittnat ett mirakel. Familjen fick stöd även efter operationen och Jhuma fortsatte att följa Subhojuits tillfrisknande.

Vid en särskild kontroll den 16 januari 2015, kontroller som fortsatt under hela hans tillfrisknande, fick Jhuma veta att familjen tagit emot Kristus. Jhuma var där för att besöka Subhojuit och ge honom ett kors och eftersom hon visste att han var från en hinduisk familj frågade hon först mamman om det var okej. Det hon inte visste då var att familjen var med i en kyrka och tjänade Gud genom att ha bönemöten i sitt hem. De har nu slutat att tjäna andra gudar och ber endast till Jesus. När deras grannar frågar om deras nya tro svarar mamman enkelt att ”bara genom Jesus fick min son nytt liv”. Som ett indiskt uttryck säger skulle hon hellre ”byta ut sitt blod” än att sluta tro på Jesus.

Idag mår Subhojuit bra, han behöver inte någon form av medicin och hans blodtryck har gått tillbaka till normalt. Han och hans familj är mycket glada och även tacksamma över att de tidigare spända relationerna är bättre. Subhojuits föräldrar har bestämt sig för att låta sig döpas så att de kan fortsätta sitt nya liv.