20151210_105925Julen. Gud sände oss den bästa och största gåvan någon någonsin kan ge: sin egen son. Det är vad julen handlar om, att Gud älskar oss. Det här är budskapet vi på IndianChildren vill förmedla den här julen. I ord och i handling vill vi ge vidare så mycket vi kan av den kärlek, den värme och det ljus som Gud har skänkt oss.

Just nu smyger sig vintersäsongen på i norra Indien. Det innebär att temperaturen sjunker till under 10 grader på nätterna. För ett barn med lite fett på kroppen och som bor i ett skjul i slummen utan vinterkläder är det outhärdligt. Många människor dör av köld ute på gatorna den här tiden på året. Vi arbetar just nu med att samla in filtar och vinterkläder för utdelning. Första prioritet går till våra fadderbarn, men vi planerar även en utdelning
av filtar på en närbelägen tågstation där många hemlösa vistas.

Arbetet inför julen på kontoret och ute bland skolorna är just nu i full gång. En av våra indiska medarbetare, Jhuma, berättar:
”Just nu har vi precis köpt in julklappar till alla barn. Vi väljer presenter efter vad vi vet att de tycker om och behöver. Vi planerar och köper in sedan slår vi in alla paket och skriver namn på dem. På själva julavslutningen dekorerar vi fint i skolorna med ljus, julstjärnor, med mera så att barnen ska trivas. Vi ber tillsammans, sjunger sånger och delar ett budskap om Jesus, varför och hur han kom till jorden. Vi vill att barnen ska känna sig delaktiga och ger dem tillfälle att öva in sång eller drama som de framför. Efter det delar vi ut presenter och fika.

Snart ska vi också ha en utdelning till behövande på en tågstation i närheten. Där vistas många hemlösa på nätterna och de har inga vinterkläder. Därför delar vi ut kläder, filtar, liggunderlag och lite mat. Vi vill dela Jesus i ord och handling och ber att det lilla vi säger ska få växa i dem. Framför allt vill vi att de ska känna att någon bryr sig om dem och att de ska veta att de inte är bortglömda.

För mig personligen betyder det mycket att ge. Jag ser hemlösa varje dag och när jag lägger mig tryggt i min bekväma säng på kvällarna tänker jag ofta på dem som inte har någonting. Här kan vi göra något för dem som gör dem glada. Likadant för barnen på skolorna. Det jag djupt önskar och drömmer om är att varje barn ska ha en plats där de känner sig hemma och där de får allt vad de behöver. Jag kan inte ta in dem i mitt eget hem, men min bön är att de ska ha ett hem, en bra miljö där de är trygga och kan växa. Barn behöver kärlek, omvårdnad och uppmärksamhet för att växa och utvecklas ordentligt, både fysiskt, mental och känslomässigt. Vi kan inte göra allt för dem, men vi kan visa att vi bryr oss.”